Streaming en video opnames

Om een live stream uit te zenden is beeld en geluid nodig.
We noemen het beeld en geluid gedeelte de “video”-registratie en het sturen naar internet het streamen.

Wij bieden deze diensten als losse onderdelen, als u zelf een camera heeft of een streaming encoder dan hoeft u alleen te bestellen wat u wenst te gebruiken.

De registratie kan van een simpele camera tot vele op afstandbestuurde camera.  Het voordeel van “remote” cameras is dat er geen camera mensen in de zaal staan , dit scheelt ruimte en geld. Naddeel is dat snel anticiperen moeilijker is zonder mensen achter de camera.

Voor de meeste producties werken wij met 3 remote controlled cameras. We kunnen dit dan door  een persoon laten opbouwen en bedienen. Dit gebeurt dan door een zelf regiserende schakeltechnicus.

Voor complexere opdrachten werken we liever met een regisseur en een schakeltechnicus. Zodat er net wat sneller geacticipeerd kan worden. En soms gaat er ook een geluid technicus mee.

Faciliteiten.

Streaming set 1 camera met encoder en audio input. Met of zonder technicus beschikbaar.  

resposnive imgage with clickable areas

Small streaming event 3 camera streaming evenement Meer camera full options streaming evenement

Prijzen voor streaming services worden berekend op basis van data gebruik van onze servers. Voor de meeste evenementen gebruiken we de gratis distributie van de live stream via Youtube, Vimeo, Facebook of andere providers.

Maar gebruik van onze streaming server heeft als voordeel dat er eventueel muziek of beeld materiaal dat gebruikt wordt tijdens uw evenement gewoon mee gestreamed kan worden. (als daarvoor toestemming en of rechten zijn betaald).
Bij youtube en facebook kan de livestream zonder opgaaf van reden zomaar worden geblokkeerd , dit kan ook tijdens uw evenement gebeuren.

Tevens is bij gebruik van onze servers veel meer mogelijk, we kunnen bepaalde landen blokkeren, beschikbare resoluties aanpassen, meerdere audio kanalen meesturen ten behoeven van bijvoorbeeld simultaan vertaling.

De kosten voor gebruikt van onze server zijn van te voren altijd een inschatting en afhankelijk van het aantal kijkers en aangeboden video resoluties. Om een indruk te geven van de kosten staan hieronder een aantal voorbeelden. We kunnen ook de kosten in de hand houden door het aanbieden van een andere resoluties.

Kosten voorbeelden datagebruikt europa:

-Voor een live stream met 100 kijkers voor één uur Euro 50,-
-Voor een live stream met 1.000 kijkers voor één uur Euro 235,-
-Voor een live stream met 5.000 kijkers voor één uur Euro 1.075,-
-Voor een live stream met 10.000 kijkers voor één uur Euro 2.025,-
-Voor een live stream met 100.000 kijkers voor één uur Euro 18.000,-